2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Önkormányzat 2014 – Már tizenegy jelölõszervezetet vett nyilvántartásba az NVBForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-03 18:06:19
Hét újabb jelölõszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken, így eddig tizenegy szervezet jelezte részvételi szándékát az október 12-i önkormányzati választáson.

A testület egyhangúlag döntött a Magyar Nemzeti Rend Párt, az Újpestért Egyesület, a Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, a Magyar Szocialista Párt, az Itthon Vagyunk Egyesület és a Magyar Liberális Párt nyilvántartásba vételérõl.

Az NVB kedden vette nyilvántartásba az elsõ négy jelölõszervezetet: az Együtt – A korszakváltók pártját, a Magyar Munkáspártot, a Demokratikus Koalíciót és az Aquila Pártot.

Az október 12-i önkormányzati választáson jelöltet és listát jelölõszervezetek (pártok, társadalmi szervezetek) állíthatnak, illetve a voksoláson a listás választások kivételével független jelöltek vehetnek részt.

Mivel jelöltet (a független jelölt kivételével) csak nyilvántartásba vett jelölõszervezet állíthat, a választáson induló jelölõszervezeteknek a választás kitûzését követõen nyilvántartásba kell vetetniük magukat. A közös jelöltet, listát állító jelölõszervezeteknek külön-külön kell nyilvántartásba vetetniük magukat.

A jelölõszervezeteket a NVB és a területi választási bizottságok veszik nyilvántartásba országos hatáskörrel és országos hatállyal. A nyilvántartásba vett jelölõszervezetek listáját a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a http:// www.valasztas.hu-n közzéteszi.

A bejelentéshez ki kell tölteni egy formanyomtatványt (az adatváltozást is ezen a nyomtatványon lehet bejelenteni), a választási iroda pedig beszerzi a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitûzését követõen kiállított kivonatot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!