2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Egy SMS miatt lett világválság?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-18 15:13:55
Warren Buffett milliárdos befektetõ egy meg nem kapott SMS miatt nem segí- tett a bajba jutott Lehman Brothersen – olvasható a Time Magazine egyik blogjának cikkében.

A cikk szerint 2008. szeptember 15-én a hatalmas AIG biztosító 18 milliárd dollárért és a segítségéért könyörgött. "Nálam hiába próbálkoztok, nem tehetek az ügyben semmit" - mondta Buffett.

Még ugyanaznap, este hat tájban, mikor Buffett épp egy rendezvényen volt Edmondtonban, felhívta Bob Diamond, a Barclays Capital elnöke is.

Diamond megpróbálta felvásárolni a Lehman Brothers befektetési bankot, hogy ezzel megmentse a csõdtõl, ám az engedélyeztetés során gondja akadt a hatóságokkal. Mentõtervében Buffett pénze lett volna a biztosíték, hogy sikerüljön az akvizíció.

Diamond beszélt Buffettel, aki megkérte, hogy az üzlet részleteit küldje át neki faxon. Buffett éjfél körül vissza is ment hotelszobájába, és meglepve tapasztalta, hogy az ígért fax nincs sehol. A többit ismerjük: a Lehman csõdbe ment, a következmények pedig máig hatnak.

Tíz hónappal késõbb Buffett, aki bevallottan nem rajong a tech-dolgokért, és még a mobiltelefonját sem tudja rendesen kezelni, lánya segítségét kérte. Apró, minden extrát nélkülözõ alap Samsung mobilja kijelzõjén ugyanis apró ikon villogott. „Te tudod, mit jelent ez?" - kérdezte lányát. A kis ikon nem volt más, mint az SMS, hogy hangpostafiókjára üzenet érkezett.

Tíz hónappal korábban, azon az estén ugyanis Diamond a fax helyett végül hangüzenetet hagyott neki. (Rejtély miért, mikor Buffett azt kérte, hogy faxolja az adatokat.) Buffett ezt nem vette észre, a faxot pedig hiába várta. Buffett úgy zárta le a történetet: Ha valami baj van, ne mobilon próbáljanak elérni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!