2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Önkormányzat 2014 – Kedd délutánig fogadja a nemzetiségi választáshoz kapcsolódó hirdetési árjegyzékeket az ÁSZForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-04 12:03:51
Még három napig, kedd 16 óráig juttathatják el hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevõszékhez (ÁSZ) azok a sajtóorgánumok, amelyek az õszi nemzetiségi választáshoz kapcsolódóan politikai hirdetéseket kívánnak közzétenni.

A választási eljárásról szóló törvény szerint ha egy sajtótermék politikai hirdetést akar közölni a kampányban, a választás kitûzését követõ öt munkanapon belül el kell juttatnia az ÁSZ-hoz hirdetési szolgáltatásainak árjegyzékét, ezt az intézmény nyilvántartásba veszi, és honlapján közzéteszi.

Az augusztus 23-án kezdõdõ választási kampányban politikai hirdetést kizárólag olyan sajtótermék közölhet, amelynek hirdetési árjegyzékét az ÁSZ nyilvántartásba vette.

A Nemzeti Választási Bizottság július 29-én tûzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselõk választását a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásával egy napra, október 12-ére. Az ÁSZ ezek alapján augusztus 5-én 16 óráig fogadja a nemzetiségi választással összefüggõ hirdetési árjegyzékeket. (A helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásának kampányával összefüggõ hirdetési árjegyzékeket – mivel azt a voksolást július 23-án tûzte ki Áder János köztársasági elnök – július 30-án 16 óráig lehetett eljuttatni az ÁSZ-hoz.)

A hirdetési árjegyzékeket elektronikus úton a [email protected] címre, postai úton pedig a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címre lehet megküldeni, vagy személyesen az Budapest V., Apáczai Csere János utca 10. címen lehet leadni.
Az ÁSZ az árjegyzékeket a korábbi gyakorlatnak megfelelõen sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a Választás 2014 menüpont alatt lesz megtekinthetõ.

Az ÁSZ az árjegyzékeket ellenõrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így a tartalmukért felelõsséget nem vállal.
A sajtóorgánumoknak a szavazás napját követõ 15 napon belül – azaz október 27-én 16 óráig – tudatniuk kell a számvevõszékkel, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a nemzetiségi képviselõk választásának kampányában. A részletes listát szintén közzé fogják tenni az ÁSZ honlapján.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!