2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Diplomamentõ program – A héten szerzõdnek a nyelvi intézményekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-05 11:21:13
A Diplomamentõ program képzõknek szóló ajánlati köre lezárult, az elsõ nyelvi képzések várhatóan augusztus végén indulhatnak el a keret-megállapodások megkötését követõen – közölte az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. ügyvezetõje az MTI érdeklõdésére hétfõn.

Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint 43 nyelvi képzést folytató felnõttképzési intézmény segítségével 82 helyszínen fog megvalósulni a program. A tervek szerint a programban 13 730-an vehetnek majd részt, közülük angolt 9968-an, németet 3488-an, franciát pedig 274-en tanulhatnak.

Ismertetése szerint a héten megkezdõdik a keret-megállapodások megkötése a felnõttképzési intézményekkel, majd a hónap végén a tervek szerint elindulhatnak az elsõ képzések. Ezt megelõzõen valamennyi résztvevõ e-mailben értesítést kap arról, hogy mikortól jelentkezhet az adott óraszámú és nyelvû képzésekre, amit a szintfelmérõk megírása követ. A kiválasztott tanfolyam indulásának tervezett idõpontjáról, intenzitásáról már a képzésre történõ jelentkezéskor információt kap a pályázó – közölte Pákozdi Szabolcs.

A január 22-én bejelentett Diplomamentõ programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Erre 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. Nincs korhatár és állampolgárság megkötés sem.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!