2024. április 24. Szerda, György.
 
Aegon: eddig csaknem 340 milliós kárt okoztak a nyári viharokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-05 11:29:23
Az idõjárás okozta károk miatt mintegy 3940 kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz július 28. és augusztus 4. között, a károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot – tájékoztatott a biztosító hétfõn.

A közlemény szerint a legtöbb kárt vihar és villámcsapás okozta, de érkezett bejelentés árvíz miatt is.

A biztosítóhoz az ország egész területérõl érkeztek kárjelzések, a legtöbb a fõvárosból. Budapestrõl 800 fölötti, a listán a második helyen szereplõ Szegedrõl 161 bejelentést kapott az Aegon.

Mivel az elõrejelzések szerint folytatódik a fülledt, meleg, de zivataros idõjárás, érdemes felkészülni az ingatlanok és értékek megvédésére – figyelmeztet a biztosító.

A társaság közleményében egyebek mellett kitért arra is: évente 35 ezer villámcsapás okozhat károkat Magyarországon. A drágább elektromos berendezések még villámhárító mellett sincsenek teljes biztonságban, a villám okozta elektromos zárlat tönkreteheti a készülékeket, és akár tüzet is okozhat. Az ilyen károk ellen biztosítással és túlfeszültség-védelmi eszközökkel is lehet védekezni, és érdemes elutazáskor az elektromos berendezéseket kihúzni a konnektorból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!