2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Már 233 gyerek beteg a hajdúsámsoni iskolábanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-18 15:52:17
A szakemberek szerint valószínû, hogy a betegek között új influenzás is van, ugyanis a helyi háziorvos a napokban négy garatmintát vett, ami közül kettõbõl kimutatták a H1N1 vírust.

Már 233 gyerek beteg a hajdúsámsoni általános iskola 1187 diákjából, így a tanulók 20 százaléka hiányzik. Szerdán ez a szám még csak 126 volt. A szakemberek szerint valószínû, hogy a betegek között új influenzás is van.

 

Az iskola fenntartója, vezetõi egyelõre nem rendeltek el tanítási szünetet. Jakubecz Sándor, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola üzemeltetési igazgatóhelyettese a Független Hírügynökségnek azt mondta, várhatóan hétfõn döntenek az iskola bezárásáról, de csak akkor, ha a hiányzók száma elérni a 25 százalékot.

 

A hajdúsámsoni háziorvosnál az elmúlt napokban a szokásos duplájára emelkedett a betegforgalom: hétfõn 150, kedden 125 beteget láttak el. Jakab Éva szerint a betegek viszonylag enyhe légúti tünetekkel keresik fel. Lázra, fej- és torokfájásra panaszkodnak.

 

A legtöbb beteg 6, és 14 év közötti gyerek. A háziorvos szerint a betegek korábban nem jártak külföldön, ezért biztos, hogy itthon fertõzõdtek meg. A helyi óvódába egyébként 497 gyerek jár, közülük 94 hiányzót jelentettek.

 

A szakemberek a 2 pozitív minta mellett további 3-at vizsgálnak, de az eredményt egyelõre nem tudni.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!