2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Választás 2014 – Az ÁSZ a parlamentbe jutott pártok jelöltjeinek kampányköltéseit vizsgáljaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-07 12:46:39
Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) folytatja az országgyûlési választás kampánypénzeinek ellenõrzését: most a parlamentbe jutott pártok azon jelöltjeit vizsgálják, akik az egymillió forintos költségvetési támogatáson felül is költöttek a kampányban – olvasható az Állami Számvevõszék hírportálján.

A www.aszhirportal.hu beszámolója emlékeztet rá: az országgyûlési választás kampányában a jelöltek a fejenként egymillió forintos költségvetési támogatáson túl más forrásból is költhettek a kampányukra, de legfeljebb ötmillió forintot fordíthattak kampányolásra.

Az elõzetes adatszolgáltatások alapján a parlamenti képviselethez jutott pártok 424 pártlistás jelöltjébõl 28 költött a költségvetési támogatáson felül is kampányra, az ÁSZ most az õ költéseiket vizsgálja.
Az ÁSZ kiértesítette az ellenõrzés megkezdésérõl a 28 jelöltet, és a számvevõk megkezdték a felkészülést az ellenõrzésre, amelynek keretében elõször a jelöltek kampányköltéseinek helyszíni ellenõrzését végzik majd el.
Korábban az ÁSZ a Magyar Államkincstárnál folytatott le helyszíni ellenõrzést, amelynek keretében a 106 országgyûlési képviselethez jutott egyéni jelölt esetében ellenõrizte a központi költségvetésbõl juttatott támogatás felhasználásának szabályszerûségét.

Az ÁSZ a kampánypénzek felhasználásának ellenõrzését a törvényi elõírások alapján a választás követõ egy éven belül végzi el, és ekkor hozza nyilvánosságra az ellenõrzés eredményét is, függetlenül attól, hogy a folyamat egyes szakaszai már korábban lezárulnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!