2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Biztosan a romagyilkosságoknál használt fegyvereket foglalták leForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-18 17:48:07
A rendõrség által lefoglalt fegyverek közt vannak azok, amelyekkel elkövették a romák elleni támadásokat - mondta Bencze József országos rendõrfõkapitány pénteken.

 

Bencze szerint a rendõrségnek van elegendõ bizonyítéka, hogy életfogytiglani börtönt kapjanak a gyanúsítottak.

 

"A lefoglalt fegyverek között vannak azok is, amelyekkel a romák elleni sorozatgyilkosságokat elkövették" - közölte pénteken Bencze József országos rendõrfõkapitány Nagykanizsán, a helyi kisebbségi önkormányzat és a rendõrség közös rendezvényén. Bencze azt mondta, hogy "birtokában vagyunk mindazoknak a fegyvereknek, amelyekkel gyilkoltak", ezek ott vannak a lefoglalt fegyverek között.

 

A hat halálos áldozatot követelõ kilenc romák elleni támadás gyanúsítottjait Debrecenben fogták el még augusztus 21-én, több fegyvert is találtak náluk.

 

Bencze azt mondta, a rendõrség mindaddig nem közölhet új információkat, amíg az a nyomozás érdekeit veszélyeztetné, de szerinte olyan bizonyítékok birtokában vannak, amelyek alapján tényleges életfogytiglani büntetések várhat a támadókra. Azokra a kétségekre, miszerint a gyanúsítottak elfogása után sokan kételkedtek abban, hogy a tényleges gyilkosok kerültek-e rendõrkézre, a fõkapitány azt válaszolta: "õk azok".

 

Bencze József beszélt arról is, hogy "ezeknek az embereknek egy része a korabeli szkinhed mozgalomnak az aktív fiatal szereplõje volt". "Szinte törvényszerûnek" nevezte, hogy idáig jutottak. "Most látjuk, hogy néhány ember ideológiai megfontolásból borzalmas szélsõséges szintre tud eljutni"- tette hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!