2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Felmérés: fontos a sofõrök vezetési képességeinek fejlesztéseForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-08 16:06:22
Egyre fontosabbá válik a szállítmányozásban dolgozó gépkocsivezetõk vezetési képességeinek fejlesztése, mivel a nem gazdaságos vezetési stílus hozzájárul a tehergépkocsik tervezettnél gyorsabb amortizációjához, továbbá növeli az üzemanyag- és szervizköltségeket is – hívja fel a figyelmet a WebEye Magyarország Kft. a szállítmányozásban részt vevõ magyar sofõrök munkavégzési szokásairól készült felmérésére hivatkozva.

A cég rámutat: a jármûvek átlagfogyasztása a telematikai szolgáltatások használatával és ebbõl fakadóan a vezetési stílus optimalizálásával – jármûtõl és fuvartípustól függõen – körülbelül 10-30 százalékkal csökkenthetõ.

Az elemzés szerint a nem megfelelõ fordulatszám választása, illetve a motorfék hanyagolása fokozza leginkább a jármûvek amortizációját, illetve növeli a fogyasztást. A sofõrök egy részére jellemzõ ezek mellett az indokoltnál gyakoribb fékezés, de sokan a retardert sem használják megfelelõen, illetve többen nem élnek a kigurulás kínálta lehetõségekkel – derül ki a felmérésbõl.

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország ügyvezetõje a közleményben leírta, hogy a jövõben versenyképességet befolyásoló tényezõ lesz a szállítmányozó cégek számára, hogy a flotta hatékony üzemeltetése mellett a jármûvezetõk képességeit is folyamatosan fejlesszék.

A felmérés alapjául szolgáló adatokat a cég 2013. júliusa és 2014. júliusa között, mintegy 500 jármûbe szerelt egység segítségével rögzítette. Az adatgyûjtés kiterjedt egyebek között a fordulatszám megválasztására, a tempomat használatára, a gázpedál helyzetére, a megtett útvonalra és az átlagfogyasztás alakulására is – olvasható a közleményben.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévõ, 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A cégcsoport vezetõ szolgáltatása a telematikai, szállítmányozási biztonságot támogató WebEye megoldás, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós idõben teszi lehetõvé a jármûvek mozgásának, útvonalának elemzését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!