2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A hétvégén melegebb, napsütéses idõ várható, de továbbra is lehet esõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-08 16:53:40
A hétvégén akár 33 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet, több napsütés várható és több helyen száraz lesz az idõ, de továbbra is lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Éjszaka nyugat felõl tovább csökken a felhõzet, de a Dunától keletre szórványosan még lehet zápor, zivatar. Pénteken napközben a Dunántúlon gomolyfelhõs, napos idõ ígérkezik, keleten azonban még felhõsebb marad az idõ, ott csak estétõl csökkenhet jelentõsebben a felhõzet. A Dunántúlon helyenként, a Duna vonalától keletre többfelé várható csapadék. A zivatarokat felhõszakadás, kisebb eséllyel jégesõ és erõs vagy viharos szél kísérheti. A legalacsonyabb hõmérséklet 14-19 fok között valószínû, a legmagasabb hõmérséklet 25-30 fok között alakul.

Szombaton sok lesz a napsütés, de gomolyfelhõk is képzõdnek, amelyekbõl délután, este helyenként – nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és a Nyugat-Dunántúlon – elõfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás, zivatar környékén viszont erõs vagy viharos széllökés is lehet. Hajnalra párássá válhat a levegõ, foltokban köd is képzõdhet. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Nappal 27-32 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap sok napsütés várható gomolyfelhõ-képzõdéssel, helyenként ismét lehet zápor, zivatar. A Dunántúlon élénk lesz a déli, délkeleti szél, az északnyugati határvidéken erõs, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A minimumhõmérséklet 14-20 fok között valószínû A nappali maximumok várhatóan 28-33 fok között alakulnak – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!