2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Diákmunka KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-09 14:17:50
Huszonhat, 16 éven felüli nappali tagozatos diák egy hónapon keresztül dolgozik a település különbözõ intézményeiben.

A legtöbb fiatal a polgármesteri hivatalban kapott munkát. Õk iratokat rendeznek, segítenek az irattározásban, a selejtezésben. Részt vesznek a hivatal ügyintézésében, amit szakképzettség nélkül is el lehet végezni.

Több diák a helyi iskolánál szervezett nyári napközis táborban segít a mindennapi programok, fõleg technikai lebonyolításában. A lányok fõleg kézmûves foglalkozásokat, a fiuk sportversenyeket vezetnek.

A helyi családsegítõ szolgálatnál is dolgoznak diákok. Látogatják az idõs embereket és a mindennapi gondjainak a megoldásában segítenek. Bevásárolnak, gyógyszert kiváltanak, ebédet hordanak részükre.

Amint Tarsoly Attila polgármester elmondta most különösen jól jön a fiatal lányok és fiuk napi hat órás diákmunkája, mert sokat segítenek az augusztus 22-24 között megrendezendõ Kun László Fesztivál elõkészületi munkájában.

A diákok a diákmunka elnevezésû munkaprogramban szívesen vesznek részt. Saját településükön dolgoznak, egymással, de más emberekkel is találkoznak, megismerik a különbözõ közösségekben élõk és dolgozók életét. Az sem egy utolsó dolog, hogy munkájukért bruttó 76 ezer forintot kapnak, ami segítséget nyújt a diákok egyéni terveinek a megvalósításában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!