2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nézõpont: Sorozzák a forintotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-09 14:24:40
Állítólag nincs semmilyen olyan konkrét hír közel s távol a piacokon, amitõl a forintnak tartósan „ágynak kellene esni”, nemzeti fizetõeszközünk immár második hete mégis lázlappal az ágya végén kel s fekszik. De leginkább fekszik; pontosabban valakik a padlóra lenyomva tartják napok óta. Petneházi Attila írása.

Egyes elemzõk az orosz-ukrán konfliktust, Izrael gázai offenzíváját, valamint a devizahitelesek megsegítésére hozott intézkedéseket gyanítják a forintgyengülés hátterében, ezzel a gondolatmenettel azonban van egy kis bibi. Az említett katonai konfliktusoktól a lengyel zloty, a cseh korona vagy éppen a román lej köszöni szépen, jól van; csak pont a forintnak kell belehalni? A devizahitelesek megsegítésére hozott intézkedésekrõl pedig jószerivel még azt se lehet tudni, hogy mik azok, ezért furcsa lenne, ha a várható hatásuk a devizapiacon máris dûtene-borítana.

Nem lehet, hogy ezúttal magunkban kellene keresni a hibát? Némi önvizsgálat után talán sikerülne belátni, hogy az önmagunktól erre az évre várt 2,8 százalékos gazdasági növekedés köszönõviszonyban sincs a világgazdaság egészére prognosztizált 3,9 százalékkal, és ezt bizony beárazza (vagy inkább leárazza?!) a piac.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!