2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Egyik kórház sem fogadta a gyomorvérzésben meghalt férfitForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-21 11:50:30
Elkezdett velünk veszekedni, hogy kiráncigáltunk egy hullát a kocsiból, hogy idehoztunk egy agyhalottat. Már a boncolásról beszélt - mesélte az özvegy.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet is vizsgálódik annak a férfinak az ügyében, akit vérzõ gyomorral kórházról kórházra küldtek a hét elején Budapesten.

 

A férfi abban a kórházban is volt, amelyiket sürgõsségi központnak jelöltek ki egy hónapja, és elvileg nem küldhetne tovább sürgõs beteget, mégis elküldték onnan. Ráadásul azt tanácsolták a családnak, hogy ne várjanak a mentõre, vigyék el a beteget saját autójukkal. Õk így tettek, a beteg azonban elvesztette az eszméletét, az autóban kellett újraéleszteni, majd másnap meghalt - számolt be az RTL Híradó.

A férfinak még hétfõn volt gyomorvérzése. Legalábbis ezt állapította meg a hozzá kihívott orvos, aki rögtön mentõt hívott. A férfit elõször a Péterfi Sándor utcai kórházba szállították, ahonnan továbbküldték az egyesített Szent László és Szent István kórházba. Ez az egyik olyan intézmény, amit az egészségügyi tárca egy hónapja másik 8 kórházzal együtt kijelölt a sürgõsségi ellátásra. Ezekbõl elvileg nem küldhetnek el sürgõs beteget. A férfit azonban a Szent István kórház orvosa innen is tovább küldte. A férfi élettársa szerint azt mondták nekik, hogy vigyék át a beteget a másik kórházba a saját kocsijukkal, mert hat órát kell várni a mentõre.

A férfi közben egyre rosszabbul lett, így az orvos tanácsának megfelelõen a család saját autóján vitte egy harmadik kórházba. Már nem tudtak odaérni, a férfi ugyanis az autóban elvesztette az eszméletét. A családtagok újraélesztették és újból mentõt hívtak, ami visszavitte a beteget az elsõ kórházba, a Péterfy Sándor utcaiba. Ott az intenzív osztály orvosa az asszony elmondása szerint közölte velük, hogy a férfi agyhalott. "Elkezdett velünk veszekedni, hogy kiráncigáltunk egy hullát a kocsiból, hogy idehoztunk egy agyhalottat. Már a boncolásról beszélt" - mesélte az asszony.

A férfit végül felvették a férfit az intenzív osztályra, másnap azonban meghalt. Hogy mi történt, azt az asszony nem tudja, a kezeléssel kapcsolatos papírokat ugyanis hiába kérte, nem adták oda neki. Az RTL Híradója szerette volna megtudni, miért, de a Péterfy Sándor utcai kórház vezetõjét nem tudták elérni. Szent István kórházban azt mondták, belsõ vizsgálatot kezdtek, addig nem nyilatkoznak az ügyben. Az Egészségügyi Minisztérium felkérte az Egészségbiztosítási Felügyeletet, hogy sürgõsen vizsgálja ki, hogy mi történt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!