2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hivatalosan is átadták a megszépült rendelõtForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-10 15:33:03
A község önkormányzata 2012-ben nyújtott be pályázatot az egészségügyi alapellátás fejlesztésére, a Rákóczi utcai orvosi rendelõ felújítására. Korábban ott háziorvosi rendelõ, valamint szolgálati lakás volt.

A fejlesztés célja a házi– és az iskolaorvosi egészségügyi alapellátás egy épületben történõ megvalósítása, ezért a szolgálati lakás funkcióváltással iskolaorvosi rendelõvé alakult. Az épület teljes állagmegóvási, energetikai, akadálymentesítéssel kapcsolatos felújítási munkáinak elvégzése is szükséges volt. Az épület megközelíthetõségét, illetve a parkolást, s az akadálymentesítés követelményeit is figyelembe kellett venni. A közel 60 millió forintos fejlesztés keretében a régi fa nyílászárók magas hõszigetelésû mûanyag nyílászárókra lettek cserélve, új energiatakarékos kazánt és napkollektort szereltek fel.

Az épület falazatára 10 centiméter vastag kõzetgyapot, a födémre 20 centiméter vastag ásványgyapot szigetelés került fel, ami jelentõs energia-megtakarítást eredményez. Elkészült a teljes, komplex belsõ akadálymentesítés. Új vizesblokkokat alakítottak ki és új eszközök, bútorok kerültek beszerzésre a pályázat keretében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!