2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Pollenhelyzet – ÁNTSZ: többfelé magas lehet a parlagfû pollenkoncentrációjaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-11 12:25:43
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) jelentése szerint az ismétlõdõ záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfû pollenkoncentráció emelkedését, a hétvégén ugyanakkor már többfelé elérheti a magas szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-vel.

A kültéri allergén gombák koncentrációja is elérheti a magas szintet, míg a csalánfélék pollenkoncentrációja továbbra is a közepes-magas tartományban alakul.

Az OKI jelentése szerint lassan fokozódik az üröm, a libatopfélék és a kenderfélék pollenszórása is. Bár virágporuk még jellemzõen alacsony mennyiségben fordul elõ, helyenként elérhetik a közepes szintet is. A pázsitfüvek és az útifû pollenje várhatóan jellemzõen csak alacsony mennyiségben lesz jelen a levegõben.

Az intézet a parlagfû virágzása miatt csütörtökön figyelmeztetést adott ki az ország északkeleti részére, valamint a Kiskunság északi felére. Az elõrejelzés alapján a parlagfû virágzásának csúcsa augusztus utolsó két hetében várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!