2024. április 24. Szerda, György.
 
A héten is többször lehet zápor, zivatarForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-11 14:10:48
A héten is folytatódik a változékony idõ. Sok napsütésre és 34 Celsius-fokos melegre, de heves zivatarra, jégesõre, felhõszakadásra is számítani lehet. A hét végére mérséklõdik a nappali felmelegedés, néhol csak 20 fokig emelkedik majd a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Hétfõ reggel alapvetõen derült lesz az ég, napsütés lesz az idõ. A déli, kora délutáni óráktól viszont a nyugati és az északi megyékben szórványosan záporokra, zivatarokra lehet számítani. Helyenként felhõszakadás, jégesõ is lehet. Az Észak-Dunántúlon megerõsödik a szél, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hõmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hõmérséklet 27 és 34 fok között valószínû, északnyugaton lesz a hûvösebb.

Kedden a változó felhõzet mellett az ország északi, északnyugati harmadán kevesebb, másutt több lesz a napsütés. Helyenként – nagyobb valószínûséggel az északi megyékben – elõfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környékén erõs vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. Nappal 24-33 fokig emelkedik a hõmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.

Szerdára virradó éjjel átmenetileg több helyen fordulhat elõ zápor, zivatar, erõs vagy viharos széllökésekkel. Napközben mérséklõdik a szél és gomolyfelhõs, napos idõ valószínû, inkább csak az Északi-középhegységben lehet zápor, zivatar. A minimum-hõmérséklet 15 és 22, a maximum-hõmérséklet 25 és 34 fok között alakul, a melegebb délkeleten lesz.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett több helyen számítani lehet záporra, zivatarra. Felhõszakadás, jégesõ is lehet viharos széllökésekkel, de zivatartól függetlenül is többfelé megerõsödik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hõmérséklet 22 és 32 fok között alakul, a melegebb délkeleten lesz.

Pénteken és szombaton több órára kisüt a nap, helyenként elõfordulhat záporesõ, zivatar. Néhol megerõsödik a szél. Pénteken a minimum-hõmérséklet 12 és 17, a maximum-hõmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Szombaton a leghidegebb órákban 10-15 fok lehet, nappal 22-27 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap is napsütéses lesz az idõ, de néhol továbbra is lehet zápor, esetleg zivatar, többfelé megerõsödik a szél is. A legalacsonyabb hõmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Nappal 20-25 fokig melegszik a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!