2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Fél évig várta haza elhunyt gazdáját egy hûséges kutyus!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-12 16:06:59
Címkék: Bihari hírek
Hónapokon át hûségesen vigyázott a lakhelyére gazdája halála után is egy nyolcéves kutyus. Csöpi el sem mozdult a portáról. A hatóságok elaltatták volna, de az állatvédõk megmentették. Most ideiglenes gazdik vigyáznak rá, hamarosan új otthont kap.

Csöpi a Komló melletti Gesztenyésben élt. Fél éve halt meg a gazdája, a magára hagyott állat azóta kitartóan õrizte a lakatlan udvart. Egész nap a kerítést nézte, hátha hazajön végre szeretett gazdája. A Komlói Állatvédõ Egyesület tagjai próbálták elvinni onnan, egy közeli szomszéd be is fogadta volna, Csöpi azonban mindig visszaszökött régi házához.

– Az örökösök lemondtak a kutyusról, aki olyan erõs szeretetet táplált a gazdája iránt, hogy nem volt hajlandó elmozdulni onnan. Egy ideje mi etettük õt a szomszédokkal együtt. Amikor megtudtuk, hogy a hatóságok el akarják altatni, akkor közbeléptünk – mondta el lapunknak Róna Ágnes, az egyesület elnöke.


A négylábút sikerült végül elhozni az ingatlanból. Az interneten több felhívást közzétettek, hogy szeretõ gazdát keresnek Csöpinek. Többen is jelezték, hogy átmenetileg befogadnák. Jelenleg egy szászvári családnál lakik, az elsõ perctõl nagyon megszerették õt.

– Csöpi kapott oltást, chipet és ivartalanították. Még lábadozik a mûtét után, de már otthon érzi magát. Új,
ideiglenes gazdái húsz kilométerre laknak a régi házától, így kisebb az esélye annak, hogy visszaszökik. Kertes házban laknak, így mozgástere is van a kutyusnak. Gondolkodnak rajta, hogy végleg megtartják, annyira a szívükhöz nõtt – tette hozzá az állatvédõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!