2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Gyorssegély a hajdú-bihari kórházaknak isForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-12 17:06:41
Közel 12 milliárd forintos gyorssegélyt kaptak a hazai kórházak július utolsó napjaiban; az egészségbiztosítási alap idõarányos tartalékaiból kifizetett többlettámogatást lejárt tartozásaik kiegyenlítésére, kisebb részben pedig a mûködési feltételeik javítására fordíthatják.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja (DEKK) 555 millió 850 ezer forint támogatásban részesült, közel fele-fele arányban a teljesítménye alapján, illetve a tartozásai figyelembevételével. Utóbbi meghaladja a megítélt összeget, mert azt az intézmény teljes egészében fel tudja használni a május 31-ig lejárt kötelezettségeinek teljesítésére. Az összeg már megérkezett, így megkezdtük az utalásokat – tájékoztatott Édes István egyetemi tanár, a DEKK fõigazgatója.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház mintegy 62 millió 403 ezer forint mûködési támogatást kapott, amit a lejárt szállítói tartozások kiegyenlítésére fordít: az intézmény 90 napon túli tartozása július 31-én 107 millió forint volt – válaszolta érdeklõdésünkre Perge Zoltán üzemeltetési osztályvezetõ. A debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet a nyári szabadságolások miatt nem tudott hivatalos tájékoztatást adni, az OEP listája szerint az intézmény 379 millió 337 ezer forintot kapott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!