2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Keleten heves esõzésekre és tartós hõségre is készülni kellForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-12 17:29:05
Több keleti megyében kedden is várhatók heves esõzések, de ezzel együtt tartós hõségre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedd reggel eljuttatott veszélyjelzés szerint a hõség miatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsõfokú, Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Utóbbi megyékben a napi középhõmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Mindemellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok és felhõszakadás veszélye miatt is elsõfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint írták: egy-egy intenzívebb zivatart 70 kilométer/óránál erõsebb szél, jégesõ és rövid idõ alatt 20 milliméternél is több csapadék kísérhet.

Az elõrejelzés szerint napközben helyenként – elsõsorban az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúl északi felén – fordulhat elõ zápor, zivatar, északnyugaton kisebb esõ lehet. Északon a többórás napsütés mellett gomolyfelhõk képzõdnek, északnyugaton lehetnek tartósan felhõs területek is. Délen ugyanakkor nagyrészt derült, száraz idõre van kilátás. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, zivatarok környékén viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb hõmérséklet északnyugaton 24, délkeleten 31 fok körül várható. Késõ estére 18-25 fok közé csökken a hõmérséklet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!