2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Emlékezetes városnapot ünnepeltekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-12 18:53:28
Kisvonat szállította a rendezvényre érkezõket, hangulatos túrát tettek.

Városnapot és a VII. Komádi Kulturális Expót, valamint ennek keretében az Elszármazottak Találkozóját rendezték meg a városi sportpályán szombaton.

A szervezõk a Közösségi Ház elõtt várták az elszármazottakat, hiszen kisvonatos városnézésre vitték a vendégeket. Megtekinthették a Sebes-Köröst, a Barsi Dénes Általános Iskolákat, a Kerek Egy Ég Alatt Óvoda Tornyos óvodáját, a Református Templomot, a Jézus Szíve Katolikus plébániát, a Helytörténeti Kiállítást és Pálfi Sándor népi iparmûvész, valamint Rozsik Lajos citeragyûjtõ kiállítását a Közösségi Ház nagytermében.

Délután már a Sportpályáról indult a kisvonat, aminek egész nap nagy sikere volt mind az elszármazottak, mind a komádiak körében.

Délelõtt az 50. és 60. házassági évfordulót ünneplõket köszöntötték a Komádi Polgármesteri Hivatal Házasságkötõ termében. A megható rendezvényen virágcsokorral és kalocsai porcelánnal köszöntötték az ünnepelteket.
Fõzõverseny is volt

Déltõl finom ebéd és nótaszó várta a résztvevõket a sportpályán. A jó hangulatról Gombos Maja Komádiból elszármazott nótaénekes és vendégei gondoskodtak. Tóth Ferenc, Komádi polgármestere megnyitotta a rendezvényt, 13 órától felléptek a helyi és környékbeli kulturális csoportok, majd Lagzi Lajcsi szórakoztatta a népes közönséget. Ezután kihirdették a Tiszta udvar rendes ház c. pályázat eredményét, melyben mind a 21 jelentkezõ díjazott lett.

A programok alatt zsûrizték a fõzõversenyen részt vevõ csapatok elkészült ételeit, valamint az aznap megrendezett VII. Komádi Expo kiállítóit is.

A rendezvény során egész délután a Bihari Múzeum munkatársai népi játékokkal és szûrrátét-metszéssel várták az érdeklõdõket. Veterán jármûvek kiállítása is látható volt, és a békéscsabai Népi Díszítõmûvészeti Szakkör Komádi hímzéssel díszített gyönyörû ruháinak divatbemutatója is vonzott. 17 órától fellépett a nagy sikerû By the way együttes, ezt követõen pedig a Csökmõi Tücsökzenekar tagjai kápráztatták el a résztvevõket hangulatos elõadásukkal.

A Vaga Banda Gólyalábasok és Óriásbábosok különleges és látványos produkcióval lepték meg a kicsiket és nagyokat egyaránt. 19 órától a Next Day, majd 21 órától a Honeybeast zenekarok adtak emlékezetes koncerteket. Az estét pedig hatalmas bulival a Hevesy Happy Band zárta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!