2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Ezzel a döntéssel 10-15 ezer forintot lehet spórolniForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-13 14:07:16
Címkék: Bihari hírek, pénz
Magyarországon még mindig nagyon sokan ragaszkodnak a készpénzes vásárláshoz, szeretik ugyanis látni, mennyit fizetnek. Egyesek a pénztárcából költenek könnyebben, mások pedig akkor nagyvonalúbbak, ha bankkártyával kell kiegyenlíteni a számlát.

Amióta a bankok bevezették a tranzakciós díjat, csökkent a vásárláskor bankkártyával fizetõk száma. Többen élnek azzal a lehetõséggel, hogy havonta 150 ezer forintot tranzakciós díj nélkül felvesznek a bankautomatából, és abból fedezik a vásárlásaikat.  Egy átlag család így, ha nem is sokat, de pár száz forintot megtakaríthat – mondta a Kossuth Rádiónak az egyik bank fõmunkatársa.

Magyarországon még mindig kevesen használják minden napos fizetésre a bankkártyát. Lehet azonban, hogy ez inkább a megszokásokkal, az információ, a motiváció és gyakran a bizalom hiányával magyarázható.

A bankkártya-használat ugyanakkor fontos a pénzintézeteknek, hiszen a kereskedõktõl jutalékot szednek be minden vásárlás után. Akadnak bankok, amelyek akciósan az elsõ évi bankkártya-díjat elengedik csak azért, hogy õket válassza az ügyfél.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy az akció lejárta után emelkednek a kártyával kapcsolatos költségek. A bank jó megválasztásával – ahol a legkevesebb a tranzakciós jutalék, ha kártyával fizetünk – akár évi 15-30 ezer forintot is meg lehet takarítani – állította a Krónikának nyilatkozó szakember. A MobilTárca több egy fizetõeszköznélMNB-szemle: a tranzakciós illetéket teljes mértékben áthárították az ügyfelekreÍgy trükköznek a csalók: figyeljünk a pénzünkre

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!