Utolsó módosítás: 2014-08-13 14:14:10 |
|
A vérbarackból készült rostos ital igazi magyar különlegesség lehetne a világban, olyan termék, amely megverné vetélytársait – mondta Timon Béla professzor. Kínában a hosszú élet és a hallhatatlanság jelképe a barack, a barackszínt pedig a nõ színének tartják. Az is elmondható róla, hogy az egyik legkedveltebb gyümölcs a magyarok körében. Ráadásul viszonylag könnyen termeszthetõ, és a számos fajta közül van, amit világszerte magyarnak tartanak – ez a vérbarack. A gyümölcsrõl már 1561-ben úgy ír egy német szerzõ kertekrõl szóló latin nyelvû mûvében, mint magyar specialitásról.
Timon Béla nyugalmazott tanszékvezetõ egyetemi tanár szerint jó lenne, ha gyakoribb lenne a piacokon ez a nagyon finom fajta, amibõl nem csak nagyon jó, meggyszínû lekvárt, de rostos gyümölcslevet is lehet készíteni.
A professzor szerint a vérbarackból készült rostos ital igazi magyar különlegesség lehetne a világban, olyan termék, amely megverné vetélytársait, mert levének tökéletes õszibarack íze van, a színének pedig nincs párja Európában.
A professzor azt is hangsúlyozta, hogy laboratóriumi vizsgálataik kimutatták, hogy a vérbarackban az antioxidáns aktivitás a vörös színhez kötõdik, és ebbõl a vérbarackban nagyságrendekkel több van, mint például egy champion õszibarackban. A körte a IX. Budapesti Pálinkafesztivál fõszereplõjeMehet a lekvárba a vörös rózsa isSzavazással keresik Magyarország kedvenc almafajtáját
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|