2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Harmadszor rendezik meg az Állatkertek ÉjszakájátForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-14 12:33:36
Az eseményre augusztus 29-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, gyõri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével, sõt, idén elõször a budapesti Füvészkert is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg elõször. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklõdõket. Az elsõ alkalom sikerén felbuzdulva a következõ évben már tizenkét intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez -írja közleményében a Fõvárosi Állat- és Növénykert.

A két éve megkezdett hagyomány természetesen idén is folytatódik, ám ebben az évben már tizenhárom bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklõdõknek. A programot szervezõ intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetõséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentõs hazai állatkert és vadaspark részt vesz a programban, mi több, Budapesten a Füvészkert is részese lesz az Állatkertek Éjszakájának.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos idõpontja, ebben az esztendõben augusztus 29-ére esik.

Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenhárom bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklõdõket : Budakeszin a Budakeszi Vadaspark; Budapesten az ELTE Botanikus Kertje (Füvészkert), a Fõvárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium (Campona); Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje; Gyõrött a Xantus János Állatkert; Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert; Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert;  Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark; Pécsett a belvárosi Akvárium-Terrárium (a Planetáriummal közösen); Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum; Szegeden a Szegedi Vadaspark és Veszprémben a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen a programok este 7-tõl éjfélig tartanak, belépni éjjel 11 óráig lehet. A résztvevõ intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a fõváros térségében mûködõ bemutatóhelyek pedig mind a négy helyszínre érvényes kombinált belépõjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 18-án Budapesten egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!