2024. április 24. Szerda, György.
 
Több megyében tartós hõség várható, késõ este hidegfront érkezikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-14 12:54:37
A hõség miatt négy megyére és a fõvárosra elsõfokú, három megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szerdára. Emellett több területen heves zivatarra, felhõszakadásra kell készülni. Késõ este hidegfront érkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a hõség miatt elsõfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten, míg Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Várhatóan Békés megyében lesz a legnagyobb kánikula, ott a napi középhõmérséklet a 27 Celsius-foknál is magasabb lehet.

Békés, Csongrád, Gyõr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében a heves zivatar és felhõszakadás veszélye miatt is elsõfokú figyelmeztetés van érvényben. Gyõr-Moson-Sopron megyében a viharos széllökések miatt is figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a reggeli, kora délelõtti órákban elõfordulhat néhol zivatar, amelyet jelentõs vagy nagy mennyiségû csapadék, jégesõ és viharos szél kísérhet.

Késõ este északnyugat felõl hidegfront érkezik, a frontátvonulást erõs vagy viharos akár 70 kilométer/óránál is erõsebb széllökés kíséri. A front elõtt és a front mentén zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez felhõszakadás, viharos szél, jégesõ társulhat. Rövid idõ alatt 30 milliméternél is több esõ eshet, 60-80 kilométer/órás, vagy akár annál is erõsebb széllökések lehetnek, és akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.

Az elõrejelzés szerint a legmagasabb nappali hõmérséklet általában 30-35 fok között, északnyugaton, nyugaton kevéssel 30 fok alatt várható. Késõ estére jobbára 21-26 fok közé hûl le a levegõ, északnyugaton lesz ennél kissé hûvösebb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!