2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Négyféle tábor ezernyi programmalForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-17 11:14:31
A helyi önkormányzat támogatásával a nyár folyamán négyféle táborban vehettek részt a nyíracsádi gyerekek.

Nem okozott gondot a nyíracsádi szülõknek, hová tegyék társaságra vágyó csemetéiket a nyáron. A település önkormányzata levette vállukról a gondot és a terhet, s a vakáció elsõ két hónapjában szinte folyamatosan szervezett elfoglaltságot az általános iskoláskorú gyermekek részére. – Számunkra nagyon fontos, hogy a szülõk biztonságban tudhassák gyermekeiket a vakáció ideje alatt is. Így a felnõttek nyugodtabban indulhatnak munkába, vagy végezhetik otthoni teendõjüket. Ezért örülünk annak, hogy szakemberek bevonásával csaknem két hónapon keresztül sikerült szervezett programot biztosítani, ahol mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelõbb sport, kulturális és kézmûves elfoglaltságot – fogalmazott dr. Nagy János polgármester.
Színes tábori program

Június végén pályázati támogatás segítségével bûnmegelõzési táborral indult a nyár, melynek egyik legizgalmasabb napja a rendõrkutyás bemutató volt, majd a szintén pályázati segítséggel megvalósult színháztábor szerep –és bizalomjátékait élvezhették a gyerekek. Július közepén fõként a kisebbeknek kínált kikapcsolódást az egy hétig tartó nyári játszóház, ahol elsõsorban kézügyességüket tették próbára.
„Ottalvós” zárónap

A táborok „csúcsa” a második alkalommal meghirdetett sporttábor volt, melyre idén már hetven gyerek jelentkezett. A hét folyamán részt vettek kerékpártúrán, voltak uszodában, röplabdáztak, fociztak, pingpongoztak, sakkoztak, és persze sokat nevettek. A tábor utolsó, „ottalvós” napján sátorban töltötték, vagy töltötték volna az éjszakát, ha nem húzódott volna hajnalig a tábortûz és az azt követõ éjszakai akadályverseny.

A sporttáborban érmet is osztottak | Fotó: Kedves Zilahi Enikõ ©

A táborban, melynek a mûvelõdési ház és a Kék-Túra vendégház adott otthont, a gyerekek ellátását a Start mintaprogram keretében helyben termesztett zöldségek, gyümölcsök felhasználásával biztosították. A bûnmegelõzési tábort Tasnády Szabolcsné és Bilák Erzsébet, a színháztábort Simonyi Balázs és Szalai Miklós, nyári játszóházat Bollók Nikolett, a sporttábort Marozsánné Bilák Erzsébet és Sándor Edit, a mûvelõdési ház igazgatója vezette.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!