2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hamis látszatot kelt a Fidesz?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-22 12:10:14

Moratóriumot kérnek a szocialisták a Fidesztõl


A szocialisták arra kérték hétfõn a parlamentben a fideszes politikusokat, hogy nemzetközi fórumokon vállaljanak önkéntes moratóriumot a magyar gazdasági kérdéseket illetõen.

 

Tóbiás József (MSZP) szerint ugyanis a Fidesz külföldön hamis látsztot kelt a magyar kormánynak a hitelválsággal kapcsolatos lépéseirõl. Ez pedig, mint mondta, árt Magyarországnak, árt az árfolyamoknak, és árt a hiteleseknek is. Tóbiás József napirend elõtti felszólalását a banki magatartáskódexnek szentelte.
Ez a kódex szerinte hozzájárul a pénzintézetek és a hitelesek közös és arányos felelõsségvállalásának kialakulásához, és gátolja az egyoldalú banki szerzõdésmódosításokat. Arra kérte a kabinetet, hogy e kódexhez hasonló elvárási normákat léptessen életbe a vállalkozások védelme érdekében is.

Katona Tamás, a pénzügyi tárca államtitkára reagálásban közölte, hogy az õsz folyamán a kormány törvényjavaslatot terjeszt az Országgyûlés elé a fogyasztóknak nyújtott hitelek kacsán és módosítatni kívánja a hitelintézeti törvényt is. A politikus közölte, hogy a banki magatartáskódexhez eddig 13 pénzintézet csatlakozott.
Reményét fejezte ki, hogy hamarosan a többi bank is kapcsolódik az elvárási normákat tartalmazó dokumentumhoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!