2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Könnyebben túlélheti az allergiaszezontForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-18 15:26:21
Az allergiás rohamok megelõzésében nagyon fontos a rendszeres porszívózás is.

Augusztus közepén javában tombol az allergiaszezon és sokan vannak, akiknek ez a nyár végével sem múlik el. Néhány egyszerû szabály betartásával azonban csökkenthetõ a tünetek erõssége.
Praktikák

A friss levegõre akkor is szükség van, ha éppen kint 15 növény pollenje terjeng. A szellõztetést viszont jobb, ha nem reggel 5 és 10 óra közé idõzíti, hiszen a virágpor koncentráció ekkor a legmagasabb. Szeles, száraz idõben fõleg ne nyisson ablakot!

Az allergiás rohamok megelõzésében nagyon fontos a rendszeres porszívózás és ágynemûcsere: az allergiaszezonban porszívózzon naponta-két naponta, az ágynemûket, takarókat pedig minden héten legalább 60 fokon mossa ki. Ha súlyosabb allergiában szenved, használjon a takarításhoz kesztyût és maszkot. Ne felejtse el, úton útfélen virágpor ragad az arcra, ruhára, így ha hazaér, dobja a holmiját azonnal a szennyes kosárba, és ha teheti, zuhanyozzon le és mosson hajat. Ha háziállatot tart otthon róluk se feledkezzen meg: érdemes a kutyust is megfürdetni az esti sétáltatásból hazaérve.
Nem csak virágpor

Allergiát nem csupán a gyomok, pollenek, hanem a penészgombák is okozhatnak, amelyet a gombák által termelt spórák váltanak ki. A nedves, párás levegõ segíti a növekedésüket, ezért nem célszerû sok növényt tartani a párásabb szobákban, hiszen a virágföld kedvez a penészgombák terjedésének. A zuhanytálcát, kádat, csempéket sem árt épp ezért speciális penészgomba-ölõ oldattal rendszeresen tisztítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!