2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Pollenhelyzet – ÁNTSZ: a záporok lassítják a parlagfû pollenkoncentrációjának emelkedésétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-19 19:24:00
A záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfû pollenkoncentrációjának emelkedését, de az ennek ellenére – elsõsorban az ország déli és keleti részén – továbbra is elérheti a magas, sõt helyenként a nagyon magas szintet is – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet elõrejelzése szerint a hétvégén, a csapadékos idõszak elmúltával, illetve ahogy melegszik az idõ, már országszerte magas koncentrációban lehet jelen a parlagfû pollenje.

Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint fokozódik az üröm, a libatopfélék és a kenderfélék pollenszórása is, virágporuk mennyisége elérheti a közepes, sõt esetenként a magas szintet. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzõen a közepes-magas tartományban alakul.

A pázsitfüvek, a lórom és az útifû pollenje várhatóan csak alacsony mennyiségben lesz jelen a levegõben. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzõen közepes, de helyenként elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!