2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Különadó: a NAV a visszatérítésrõl szóló jogszabály hatálybalépésére várForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-20 17:37:59
A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az errõl szóló döntést rögzítõ jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) – közölte az adóhatóság az MTI érdeklõdésére.

A NAV a jogszabály megalkotásáig érdemi döntést nem hoz.

Az adóhivatal azt is közölte, hogy 2014. július 29-ig 275 különadóval érintett önellenõrzés érkezett, ezek közül ötöt hibásan töltöttek ki és nyújtottak be, a javításuk folyamatban van. A további 270 önellenõrzési bevallás feldolgozása megtörtént, az ellenõrzésre történõ kiválasztás, az ellenõrzések lefolytatása folyamatban van, eddig 180 ellenõrzés elrendelése történt meg, azonban egyetlen elsõ fokú határozatot sem adott ki a NAV.

A 98 százalékos különadó személyi jövedelemadóval és egészségbiztosítási járulékkal csökkentett összege jár vissza az adózóknak a kormány júliusi döntése értelmében.

Kurucz Éva kormányszóvivõ július 9-én az MTI-nek elmondta: a baloldali kormányok hatalmas összegû és
indokolatlan végkielégítéseket osztottak ki az akkori vezetõknek. Mindez joggal sértette a magyar emberek igazságérzetét, ezért az Országgyûlés 2010-ben a kormány javaslatára a 98 százalékos különadó bevezetésérõl döntött. .

A strasbourgi bíróság és az Alkotmánybíróság késõbbi döntése alapján ugyanakkor a különadó az adózónak visszajár. A 2 millió forint feletti végkielégítéseket terhelte a törvény a 98 százalékos különadóval.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!