2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hajógyártás: ebben Magyarország nagyhatalomForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-21 18:49:42
Az elektromos meghajtású hajók készítése terén Magyarország a világ élvonalába tartozik, megelõzve komoly hagyománnyal és tengerrel rendelkezõ országokat is.

Az elektromos meghajtású hajókat gyártásával foglalkozó vállalkozó, Viszkei András a Kossuth Rádió Szombat reggel címû mûsorában elmondta: ezek a hajók kényelmi és hajózási szempontból a többivel teljesen egyenértékû jármûvek, az egyetlen különbség a sebesség, hiszen csupán maximum 15-18 km/óra sebességgel tudnak közlekedni. Ennek folytán mindenesetre csendesek és nem zavarják a fürdõzõket.

Viszkei András kijelentette: Magyarország nagyhatalom az elektromos meghajtású hajók gyártásában. Hozzátette: ehhez a Balaton közelsége inspiráló volt, de egy nemzetközi hajókiállításon szerzett tapasztalatai is azt igazolták, hogy óriási az érdeklõdés a magyar, európai gyártmányú elektromos és hibrid meghajtású hajók iránt. Viszkei András úgy véli, olyan exportcikkei lehetnek az országnak, amelyek az új technológia és a különlegessége révén tovább öregbíthetik Magyarország jó hírnevét.

Itthon a Balatonon kívül akár a Fertõ tó vagy a Tisza-tó is alkalmas arra, hogy elektromos hajók közlekedjenek rajta, a továbblépés iránya pedig Svájc, Ausztria, Németország, azok a piacok, ahol jelentõs fizetõképes kereslet mutatkozik ezek iránt a hajók iránt. Viszkei András elmondta: a hajókat még most is kísérletinek nevezik, hiszen évrõl évre fejlesztenek rajtuk. Van olyan jármû, amelyen Horvátországból importált a motor, Angliából hozták a motorvezérlõt, Magyarországon gyártott érintõképernyõkkel szerelték fel, hogy a hajó tökéletesen és megbízhatóan mûködjön.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!