2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A hétvégén is többfelé lehet záporesõ, zivatarForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-21 19:18:21
A hétvégén több napsütésre lehet számítani, de továbbra is többfelé lehet számítani záporokra, zivatarra. Vasárnapra némileg mérséklõdik a felmelegedés, néhol csak 18 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Éjszaka a nyugati, délnyugati megyéket leszámítva már jellemzõen derült lesz az ég. A szélvédett tájakon foltokban köd képzõdhet, amely péntek reggel gyorsan megszûnik. Ezt követõen délelõtt alapvetõen derült, napos idõ várható. Délután azonban az ország délnyugati, nyugati részein erõsebben megnövekszik a felhõzet, és ott helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Néhol napközben megélénkülhet a szél is. A legalacsonyabb hõmérséklet többnyire 6-12 fok között, a legmagasabb hõmérséklet 23-26 fok között alakul.

Szombaton a rövid napos idõszakok mellett, több helyen valószínû záporesõ, helyenként zivatar is. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatart átmeneti szélerõsödés kísérheti. A minimumhõmérséklet 11-16, a maximumhõmérséklet 22-27 fok között valószínû.

Vasárnap több órára kisüt a nap, de ismét több helyen lehet záporesõ, fõként keleten zivatar. Többfelé megerõsödik majd a szél is. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Nappal 18-23 fokig melegszik a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!