2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Önkormányzat 2014: szombaton kezdõdik a hivatalos kampányForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-21 19:34:22
Szombaton kezdõdik a hivatalos választási kampány, jövõ hétfõtõl pedig a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek az önkormányzati képviselõjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.

Augusztus 23-án, szombaton, a szavazást megelõzõ 50. napon kezdõdik az önkormányzati és nemzetiségi választás hivatalos kampánya az új választási eljárási törvény értelmében, akkortól lépnek életbe a kampányra vonatkozó szabályok is.

A törvény szerint kampánytevékenység minden olyan tevékenység, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy annak megkísérlésére, kampányeszköz pedig például a plakát, a választók közvetlen megkeresése, a politikai reklám és politikai hirdetés, valamint a választási gyûlés.

Nem minõsül viszont választási kampánynak a választási szervek tevékenysége és az állampolgárok közötti személyes kommunikáció.

A választási kampány végéig a jelölõszervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot, de a plakátokon és a szórólapokon is fel kell tüntetni, hogy ki készítette a hirdetményt.

Képviselõ- és polgármesterjelölteket (valamint megyei listát) ajánlani augusztus 25-étõl, hétfõtõl lehet. A választópolgárok ajánlócédulák helyett már íveken ajánlhatnak képviselõjelölteket, és egy választópolgár több jelöltet is támogathat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!