2024. április 24. Szerda, György.
 
A leendõ jogosítványtulajdonosokat segíti ez a szeptemberi változásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-21 20:15:47
Statisztikai adatok segítenék ezentúl az autósiskolák megválasztásában. Egy kormányrendelet értelmében ugyanis a jövõben kötelezõ lesz feltüntetni, hogy átlagosan mennyi túlóra után tesznek náluk sikeres vizsgát a diákok, de azt is, hogy a tanulóik mekkora hányada eredményes. A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint ezzel minõségbéli verseny alakulhatna ki, ami pedig a balesetek számának csökkenéséhez vezethet.

A jövõben az autósiskoláknak nem elég az árakat feltüntetniük az oldalukon. Azt is közzé kell tenniük, hogy a kötelezõ óraszámon túl összesen átlagosan hány tanórát adnak, de szerepelnie kell a honlapon annak is, hogy a tanulók mekkora hányada tesz sikeres vizsgát.

A Híradónak nyilatkozó iskolavezetõ azt mondja: ezek a mutatók segíthetnek a jogosítványra vágyóknak abban, hogy jó autósiskolát találjanak. Petõ Attila szerint az alapos oktatással sok balesetet is meg lehet elõzni.

„Egy rosszul berögzült mozdulat egy trehány tanítás következménye, ami évek múlva okozhat olyan fatális balesetet, amire nem számítunk. Tehát ha van itt elõrelépés, és valóban biztosítjuk a minõségi képzést, akkor már nagyon sokat tettünk a közlekedésbiztonság érdekében is” – mondta Petõ Attila.

A Magyar Autósiskolák Szövetségének elnöke szerint, ha kevesebb a baleset, azzal mindenki, még a biztosítók is jól járnak.

„Sokszorosan megtérül egy biztosítótársaságnak, a társadalombiztosításnak, tehát nincsenek táppénzes kiesõ napok, baleseti sérültek, ellátási sérültek, ezért nagyon fontos” – fogalmazott Orosz János.

A változtatás célja éppen ez: vagyis a balesetek számának csökkentése, ami uniós elvárás is. Érsek István, a Közúti Gépjármû-közlekedési Hivatal hivatalvezetõ elnökhelyettese azt mondta: európai uniós elõírás is, hogy nagymértékben csökkentsük a közúti balesetben sérültek számát. „Sõt, távlati cél, hogy 2050-re elérjük a nulla halálos balesetet európai szinten, ami Magyarországot is érinti” – tette hozzá.

Az egyes autósiskolák minõségi mutatói várhatóan már szeptemberben elérhetõek lesznek a honlapjaikon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!