2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Szeptembertõl újabb rezsicsökkentési elõírás lép hatálybaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-22 17:06:08
A múlt év õszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet szeptembertõl a villanyszámlán - a rezsicsökkentésrõl februárban hozott törvénynek ez az elõírása szeptember 1-jén lép hatályba.

A jogszabály úgy fogalmaz, hogy a szolgáltató által a lakosságnak kibocsátott számlában - az augusztus 31-ét követõ idõszakban igénybe vett villamos energiáért - fizetendõ összeg nem haladhatja meg a 2013. november 1-jén alkalmazott díjak 94,3 százalékát. Ennek a feltétele azonban az, hogy a fogyasztás - azonos árszabás mellett - azonos energia mennyiségre és azonos számú hónapra vonatkozzon.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször hangoztatta, a kormány célja az, hogy négy-öt éven belül Magyarországon legyen a legalacsonyabb a villamos energia ára az Európai Unióban az üzleti fogyasztók számára. A rezsicsökkentés intézkedésének újabb ellenzéki támadóakciójának minõsíthetõk azok az állítások, melyek szerint a mérséklés miatt bocsátanak el munkavállalókat energiacégektõl – jelentette ki a Lánchíd Rádióban Németh Szilárd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!