2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szeptembertõl már Budapesten mûködik az Európai RendõrakadémiaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-22 17:20:14
Aláírták az Európai Rendõrakadémia új székhelyérõl szóló megállapodást, az intézmény Budapesten, a VI. kerületi Ó utcában lesz majd, legalább tíz évig - közölte a Belügyminisztérium.

A közlés szerint a frissen felújított irodaház nemcsak új bázisa lesz az Európai Rendõrakadémiának, hanem konferencia- és képzési helyszínként is funkcionál majd.

Az aláírási ceremóniát követõen Pintér Sándor belügyminiszter örömét fejezte ki, hogy a CEPOL Magyarországra költözésével Budapest szerepe mint rendészeti képzési központé tovább erõsödik.

Az EU-tagállamok kormányainak képviselõibõl álló tanács május 6-án hagyta jóvá hivatalosan, hogy Nagy-Britanniából Magyarországra költözzön, és idén szeptemberben már Budapesten kezdje meg az új tanévet az Európai Rendõrakadémia. A Tanács és az Európai Parlament között már korábban megállapodás született errõl, és április 16-án az EP plénuma meg is szavazta az elõterjesztést.

A CEPOL az Európai Unió egyik ügynöksége, 2005-ben jött létre. Feladata, hogy biztosítsa az európai rendõrségek vezetõ beosztású tisztjeinek együttmûködését, valamint képzési és kutatási tevékenységek szervezésével, részben irányításával segítse a bûnüldözõ munkát, a közbiztonság és a közrend terén folytatott, határokon átnyúló együttmûködést. Az Európai Rendõrakadémia igazgatója 2010 óta a magyar Bánfi Ferenc.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!