2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Devizahitelek: Beérkeztek a bankoktól az elsõ keresetekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-25 17:49:38
Beérkeztek a bankoktól az elsõ devizahiteles szerzõdések egyoldalú módosításának tisztességtelenségével kapcsolatos keresetek a Fõvárosi Törvényszékre pénteken - közölte a törvényszék sajtótitkársága az MTI-vel.

Két bank, a CIB Bank Zrt. és a Magyar Cetelem Bank Zrt., valamint három pénzintézet, a CIB Ingatlanlízing Zrt., a CIB Lízing Zrt. és az UCB Ingatlanhitel Zrt. nyújtott be keresetlevelet az állam ellen a Fõvárosi Törvényszékhez. A keresetek mellékleteikkel együtt több tízezer oldalasak - olvasható a közleményben.

A bíróságnak legkésõbb a keresetlevél beérkezésétõl számított 8. napon ki kell tûznie a tárgyalást és legkésõbb 30 napon belül el kell bírálnia.

A törvény a hitelszerzõdések egyoldalú módosítását - például kamat-, költség-, vagy díjemelést - megengedõ szerzõdéses kikötéseknél azt a vélelmet állítja fel, hogy azok tisztességtelenek és érvénytelenek. Ám, ezt a vélelmet a mintegy 400 magyarországi pénzintézet megkísérelheti bíróság elõtt megdönteni.

Az erre irányuló elsõ keresetek érkeztek be az ezek elbírálására kizárólagos illetékességgel rendelkezõ Fõvárosi Törvényszékre pénteken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!