2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Önkormányzat 2014 – Kezdõdik az ajánlásgyûjtésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-25 18:17:01
Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölõszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdõdik a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselõk választásának aláírásgyûjtése.

A választáson induló fõpolgármester-, polgármester- és képviselõjelölteknek ugyanis a jegyzõk által meghatározott számú ajánlást kell összegyûjteniük ahhoz, hogy felkerülhessenek a szavazólapra. A megyei listát állítani szándékozó jelölõszervezeteknek a megyei fõjegyzõk által meghatározott számú ajánlást kell összegyûjteniük.

A választáson induló egyesületeknek, pártoknak, jelölteknek az illetékes választási irodától kell igényelniük az ajánlóíveket. Az igényléseket már leadhatták korábban is a pártok és jelöltként indulók, de a választási irodákban csak a hétvégén kezdték kinyomtatni azokat.

Azok a jelöltek és jelölõszervezetek, amelyek múlt péntekig leadták igényüket az ajánlóívekre, legkorábban ma reggel munkakezdéskor vehetik át az íveket, ezzel kezdetét veszi a két hétig tartó az aláírásgyûjtés. A képviselõ- és polgármester-jelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyûjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

Ajánlásokat a választópolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyûjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erõknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévõtõl a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi vagy nemzetiségi önkormányzat hivatalos helyiségeiben, felsõoktatási és köznevelési intézményben valamint egészségügyi szolgáltató helységeiben gyûjtsék azokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!