2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Iskolaigazgatókat neveztek kiForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-26 16:23:15
A köznevelésért felelõs államtitkár 336 állami fenntartású általános és középiskola igazgatójának, intézményvezetõjének adta át a megbízásáról szóló okiratot Budapesten. A 2014/15-ös tanévre 538, a KLIK által mûködtetett intézmény vezetõjének a megbízatása járt le, közülük 80 intézményvezetõ, második ciklusának megkezdése miatt, pályázati kiírás nélkül folytathatja a munkát.

Czunyiné Bertalan Judit a Móricz Zsigmond Gimnáziumban megrendezett ünnepségen reményét fejezte ki, hogy a most kinevezett igazgatók alkotó intézményvezetõi lesznek a megújuló magyar köznevelési rendszernek. Önökre ma nemcsak egy intézmény vezetését bízzuk, hanem gyermekeink jövõjét (...), akikre sokat bíztak, azoktól sokat is várnak el - fogalmazott a politikus. Az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs államtitkára hangsúlyozta, hogy az iskolaigazgatók nem csak az intézményt fogják vezetni, hanem egy település szellemi mûhelyét is. Legyen az egy kis falu, vagy egy nagyváros legnagyobb kerületében mûködõ iskola, a tantestületen, a gyermekek jövõjén keresztül tudják alakítani az ott élõ közösségek sorsát, a közösség jövõjét - fûzte hozzá.

Közlése szerint az igazgatóknak a kerettantervek helyi tartalommal való megtöltésén túl feladatuk lesz az iskolai programok kialakítása, illetve a tantestület nem csupán szakmai és mentális irányítása is. Jellemükkel, viselkedésükkel, hozzáállásukkal nevelnek leginkább és formálják az ott dolgozó pedagógusközösséget és a gyermekek hozzáállását az élethez - mondta a politikus. Végül felidézte, hogy a 2014/15-ös tanévre 538, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) által mûködtetett intézmény vezetõjének a megbízatása járt le. Közülük 80 intézményvezetõ, második ciklusának megkezdése miatt, pályázati kiírás nélkül folytathatja a munkát.

A KLIK végül 458 intézményvezetõi pályázatot írt ki, amelyekre 551 pályázati anyag érkezett, végül 336-an kaptak megbízást - mondta Czunyiné Bertalan Judit. A KLIK tájékoztatása szerint, a többi intézmény esetében vagy eredménytelenül zárult a pályázat, vagy nem volt jelentkezõ. Ugyanakkor, egyetlen intézményben sem kezdõdik meg felelõs vezetõ nélkül a tanév, mert 1-2 évre megbízottként, illetve helyettesítõként is ellátható a feladat - olvasható a KLIK által a rendezvényen kiadott sajtóanyagban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!