2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Önkormányzat 2014 – Hétfõn kaphatják meg elõször a nemzetiségiek adatait a jelölõszervezetekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-26 16:52:39
Hétfõn kaphatják meg a nemzetiségi választáson induló jelölõszervezetek a nemzetiségiként nyilvántartásba vett választók adatait az ajánlásgyûjtéshez. A nemzetiségi jelölõszervezetek ezen kívül még kétszer juthatnak hozzá a választók adataihoz a célzott és takarékos kampány érdekében.

A nemzetiségi választáson induló jelölõszervezetek mindegyike három alkalommal kaphatja meg a nemzetiségiként nyilvántartásba vett választók adatait. Az érintettek az ajánlásgyûjtéshez nem, csak a kampánytevékenységhez kapcsolódóan tilthatják le az adatszolgáltatást.

A nemzetiségi választópolgárok adatainak kötelezõ kiadását – az ajánlóívek átvételével egy idõben – az indokolja, hogy a jelölõ szervezetek így tudják, kiktõl és milyen lakcímen gyûjthetnek ajánlásokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ajánlásgyûjtésnél csak azokhoz kopogtatnak majd be, akik a nemzetiségi választók listáján szerepelnek.

A jelölõszervezetek a következõ két alkalommal (a választást megelõzõ 35. és 13. napon) már csak a választási kampányra ezt kifejezetten le nem tiltók adatait kaphatják meg. Ezeknek az adatkikérési lehetõségnek a célja az, hogy a szervezetek célzott és takarékos kampányt tudjanak folytatni, így választási szóróanyagaikat, kiadványaikat csak azoknak a postaládájába dobják be, akiket érint a nemzetiségi választás.

A jelölõszervezetek a kampány során nem használhatják az elsõ alkalommal kiadott nemzetiségi listát, csak a késõbbieket, amelyekben nem szerepelnek azok a választópolgárok, akik abból töröltették magukat.

A központi névjegyzékben nemzetiségi választópolgárként nyilvántartottak adatait térítésmentesen lehet kérni a helyi, a területi valamint a Nemzeti Választási Irodától.

Az adatok kiadását a második és harmadik alkalommal bárki letilthatja, ahogy a települési önkormányzati választáson is, ehhez egy nyilatkozatot kell kitölteni, akár online módon a www.valasztas.hu oldalon. Az adatokat ugyanazon a nyomtatványon lehet letiltani, mint amelyiken a nemzetiségi nyilvántartásba vételt kezdeményezték a központi névjegyzékben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!