2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Önkormányzat 2014 – Mintegy négyszázan jelentkeztek át eddig az önkormányzati választásraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-26 17:20:24
Szombatig, ötven nappal a voksolás elõtt mintegy négyszáz választópolgár jelezte, hogy a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásán nem a lakóhelye szerinti településen kíván szavazni.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu vasárnap reggeli adatai szerint mintegy négyszáz választópolgár kérte átjelentkezését egy másik településre.

Az országgyûlési és európai parlamenti (EP-) választástól eltérõen azonban csak az jelentkezhet át a lakóhelyétõl eltérõ, másik magyarországi településre, aki a választás kitûzését megelõzõen legalább harminc nappal létesített tartózkodási helyet, és a tartózkodási hely érvényessége legalább a szavazás napjáig tart.

Az országgyûlési választáson 120 ezren szavaztak a lakóhelyüktõl eltérõ másik magyarországi településen.

Áder János köztársasági elnök július 23-án írta ki az önkormányzati választások idõpontját október 12-ére, ez pedig azt jelenti, hogy átjelentkezési kérelmet csak az a választópolgár nyújthat be, aki legkésõbb június 23-án létesített tartózkodási helyet és az legalább október 12-ig érvényes.

Az átjelentkezési kérelemnek október 10-én 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához. A kérelmet be lehet nyújtani személyesen a helyi választási irodához, illetve elektronikusan a www.valasztas.hu oldalon keresztül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!