2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A nyár utolsó hetében néhol 30 fok körüli meleg is lehetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-26 17:34:16
A meteorológiai nyár utolsó hetében változékony idõre lehet számítani. A napsütés mellett többször is lehet zápor, zivatar. A hét elején hûvösebb idõ várható, néhol csak 19 Celsius-fokig melegszik a levegõ. Az utolsó nyári hétvégén viszont helyenként 30 fokos meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn délelõtt a felhõsebb helyeken is egyre többfelé kisüt a nap, a párásság, ködfoltok megszûnnek, délután a fátyol- és gomolyfelhõk mellett többórás napsütésre lehet számítani. Csapadék nem valószínû. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 6-11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hõmérséklet 19-23 fok között várható.

Kedden a déli megyékben hosszabb idõre kisüt a nap, északon azonban általában felhõs lesz az ég, ott szórványosan fordul elõ esõ, záporesõ. Napközben a Dunántúlon és a középsõ tájakon helyenként megerõsödik a szél is. A leghidegebb órákban 8-14 fok lehet. Nappal 20-28 fokig emelkedik a hõmérséklet, a déli országrészben várható a melegebb.

Szerdán a legtöbb napsütés az északi tájakon valószínû. Több helyen várható esõ, záporesõ, zivatar, de este mindenütt megszûnik a csapadék. Megélénkül a légmozgás, zivatarok környezetében erõs, esetleg viharos széllökések is lehetnek. A minimumhõmérséklet 12-18 fok között valószínû. A nappali maximumok 21-26 fok között alakulnak.

Csütörtökön az északi országrészben lehet elszórtan esõre, záporesõre számítani. A legalacsonyabb hõmérséklet 8-14, a legmagasabb hõmérséklet 18-25 fok között alakul, délen várható az enyhébb idõ.

Pénteken a több-kevesebb napsütésre kell készülni. Estefelé az északnyugaton fordulhat elõ esõ, záporesõ. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegõ.

Szombaton délen több, északon kevesebb lesz a napsütés. Az északi megyékben helyenként záporesõre, zivatarra is számítani lehet. A minimumhõmérséklet 10-15, a maximumhõmérséklet 24-29 fok között alakul.

Vasárnap a napsütés mellett kialakulhat helyi zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, nappal 25-30 fokig emelkedik a hõmérséklet – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!