2024. április 24. Szerda, György.
 
IV. (Kun) László Fesztivál, nyolcadjára KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-26 18:16:05
Az elmúlt évben jelentette ki Tarsoly Attila polgármester, hogy a már hagyományos fesztivál három napos lesz.

E kijelentésnek persze nyomós okai voltak. A megszokott programok mellett e három nap egyikén rendezték a településrõl elszármazottak találkozóját „Hazaváró Találkozó” címmel, továbbá a település fennállásának nyolcszáz éves évfordulóját.

A nagy felállított színpadon felléptek a környezõ települések amatõr csoportjai, tapsolhatott a közönség a Romániai Rév (Vadu Crisului) település táncosainak. Több, kevésbé vagy ismertebb együttes mutatkozott be.

A közönség kedvencei voltak Márió, a harmonikás és Postás Józsi. A három nap minden estéjének záró programja egy-egy neves együttes koncertje volt. Így vonzott több ezer embert a Hooligans , a Csík zenekar, valamint az EDDA koncertje. Ilyenkor a település utcái megteltek parkoló személygépkocsikkal, ami azt jelezte, hogy távolabbról is érkeztek a koncertekre érdeklõdõk, az együttesek rajongói.

A színpadi mûsorokon kívül még számtalan más program is volt. Többek közt íjászbemutató, jurta építés, bõrözés, játszóház, táncház, „Apáti ízek” kóstoló, egészségsátor, népi játékok bemutatója, valamint arcfestés.

Nagy sikere volt a Réthy Fashion bemutatójának, ahol apáti gyermekek, fiatalok használt farmer anyagból készített ruhákat mutattak be a közönségnek.

Mégis a legbensõségesebb része a háromnapos rendezvénynek a „Hazaváró találkozó” volt. A hónapokkal ezelõtt összegyûjtött címekre elküldött meghívókra nagyon sokan válaszoltak és jelezték érkezésüket.

A település fõterén a falu elsõ embere üdvözölte a megjelenteket. Külön kedves szavakkal köszöntötte a találkozón a Debrecenbõl megjelent Erdei Lajost, aki 93 évesen utazott Körösszegapátiba, szülõfalujába.

A településre érkezõk megtekintették a templomokat, egyéb középületeket. A kultúrházban a polgármester beszélt a település elmúlt évtizedeirõl, melyrõl fényképeket is láthattak az érdeklõdõk. Ismertette a megjelentekkel a további elképzeléseket is.

Nagy sikere volt a szépen felvirágzott kis vonatnak, mellyel bejárhatták a falu utcáit. Integethettek a település lakóinak, de beszélgethettek a községben élõkkel is.

A képviselõ testület vendégül látta a találkozóra érkezõket és ajándékot adott át.

A háromnapos rendezvény kiemelkedõ eseménye volt vasárnap délelõtt a református templomban kezdõdõ istentisztelet, melyet Rév település lelkésze tartott.

Végezetül pedig zárásként színes tûzijátékkal zárult a három napos rendezvény, melynek több ezer nézõje volt a kis bihari településen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!