2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Orosz embargó: egyeztetést kezdeményezett MagyarországForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-27 10:04:25
Címkék: Bihari hírek
Szijjártó Péter kezdeményezte a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttmûködési bizottság társelnökeinek találkozóját csütörtökön - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI érdeklõdésére.

A tárca válaszában felidézte, hogy a bizottság legutóbbi ülése tavaly szeptemberben volt Budapesten. A szokásjog szerint a következõ találkozó Moszkvában lesz, az ülést a munkarend szerint a házigazda, az orosz fél hívja össze.

A magyar-orosz kétoldalú gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejleményeinek és jövõjének megvitatása érdekében azonban Szijjártó Péter, a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttmûködési bizottság magyar társelnöke csütörtökön kezdeményezte Nyikolaj Fjodorov orosz mezõgazdasági miniszternél, a bizottság orosz társelnökénél a társelnökök és delegációik találkozóját - tájékoztatott írásos válaszában a minisztérium.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) már augusztus elején, az uniós szakciókra válaszul bevezetett orosz importkorlátozások bejelentése után javasolta a magyar-orosz kormányközi bizottság összehívását az orosz embargó következtében kialakult hazai helyzet áttekintésére. Kedden Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is úgy nyilatkozott, hogy szükség lenne a bizottság összehívására.

Oroszország az ellene szankciókat alkalmazó országok mezõgazdasági termékeire léptetett életbe behozatali tilalmat. Az importtilalom az Európai Uniót, az Egyesült Államokat, Kanadát, Ausztráliát és Norvégiát érinti. A Vedomoszty moszkvai napilap azonban úgy értesült, hogy Oroszország kész további importkorlátozásokat bevezetni, egyebek között akár gépjármûvekre is, amennyiben az Egyesült Államok és az EU újabb szankciókat léptet életbe ellene.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!