2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
A gyed és a gyes mellett 11 500-an kezdtek el újra dolgozniForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-27 10:30:41
Címkék: Bihari hírek, gyed, gyes
Az év elsõ felében 18 600 édesanyához, illetve családjához érkezett többletjuttatás a gyed extrával - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára, Novák Katalin.

A GYED Extrát január óta lehet igényelni. A családügyi államtitkár szerint egyre többen veszik igénybe a támogatást.Az elsõ féléves adatok szerint csaknem 18 600-an kapnak magasabb támogatást a GYED Extra bevezetésével.

Közöttük több mint 2800 olyan édesanya van, aki egyszerre két gyest kap gyermekei után, hiszen a nagyobb testvér után is megmarad a juttatás.A gyed és a gyes mellett 11 500-an kezdtek el újra dolgozni úgy, hogy közben a teljes ellátásuk is megmaradt.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár elmondta az a cél, hogy lehetõséget kapjanak az édesanyák, a családok arra, hogy minél több gyermeket vállalhassank, ne az anyagi terhek akadályozzák meg õket ebben.

Az államtitkár emlékeztetett arra is: 2015-tõl a gyed extra keretében az újra munkába álló édesanyákat foglalkoztató cégek adókedvezményt kapnak. A kormány családokat támogató intézkedéseinek, köztük a gyed extrának köszönhetõen Magyarországon 22 éve nem dolgozott annyi nõ mint most.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!