2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Élménymedencét is kap a berekfürdõi strandForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-31 16:40:01
A téli fürdõzésnek helyet adó fedett fürdõ felújítását és egy élményelemes ifjúsági medence építését szolgáló fejlesztés, a település történetének legnagyobb, 550 millió forint értékû beruházása kezdõdött a gyógyvizérõl ismert Berekfürdõ termál- és strandfürdõjében.

A helyi önkormányzat 2012-ben fogott hozzá másodszori nekifutásra a fedett fürdõ épületével és a szabadtéri vízfelület növelésével kapcsolatos tervek megvalósításához. Sikeres pályázatuk nyomán a projekt az Új Széchenyi Terv keretében az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség közremûködésével valósul meg - közölte Hajdu Lajos (független) polgármester az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint kivitelezésre nettó 582,8 millió forint összköltséget hagytak jóvá. Ebben az európai uniós támogatás mértéke 60 százalék, 349,7 millió forint, a fennmaradó rész az önkormányzat által saját forrása és hitel. A projekt elkészültével a külsõ vízfelület új turisztikai attrakciókat magába foglalva 500 négyzetméterrel növekszik, és a 35 éves elõdjét felváltó korszerû fedett gyógyfürdõ javítja majd az egészségturizmusban folyó versenyben meglévõ pozíciójukat - mondta a polgármester.

A munkákat a strand bezárása nélkül végzi a kivitelezõ, a budapesti székhelyû Progress-B 90 Zrt., a kivitelezés befejezése 2015 áprilisára várható. Az önkormányzati tulajdonban lévõ Berek-Víz Kft. által mûködtetett termál- és strandfürdõ látogatóinak száma az utóbbi esztendõkben 300-400 ezer között mozgott. Bevételként évente mintegy 200 millió forintot könyvelhetnek el, szerény 4-5 millió forint nyereséggel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!