2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
NGM: Magyarországon csökkent a leginkább a nõk munkanélküliségeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-01 10:59:28
Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, azon belül az állástalan nõk aránya – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

Az NGM közleményében idézték Szalai Piroskát, a nõk munkaerõ-piaci helyzetének javításáért felelõs volt miniszteri biztost, aki kiemelte: a munkanélküliség csökkenése alapján Magyarország az elmúlt hét hónapban ötször állt az elsõ helyen a tagállamok sorrendjében.

A magyar adat mind a nõk esetében, mind a teljes mutató alapján lényegesen kedvezõbb az EU-s átlagnál – tette hozzá.

Szalai Piroska szerint a munkanélküliség tavalyi és idei mérséklõdésében jelentõs szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a munkahelyvédelmi akcióterv tette lehetõvé.

Az Eurostat pénteken közölte: az EU-n belül a munkanélküliség csökkenésében Magyarországon volt a legnagyobb javulás, igaz, az Eurostat jelentésében Magyarország mellett még csak a júniusi adat szerepelt, amely szerint egy év alatt 10,4 százalékról 8,1 százalékra esett a munkanélküliségi ráta.

Szalai Piroska az MTI kérdésére ezzel kapcsolatban hozzátette, igaz, hogy a jelentésben júniusi adat szerepel, de ennek oka az, hogy Magyarország háromhavi úgynevezett csúszó átlagolásos módszertannal küldi az adatokat az Eurostatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!