2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ismét lecsót fõztek az esztáriakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-01 11:11:43
Harmadik alkalommal rendezték meg Esztárban a lecsófesztivált, a jeles napon számos fellépõ koncertezett, rengeteg ember látogatott el Esztárba augusztus 30-án, az Erdõdy Kúriába.

Délelõtt 41 csapat nevezett be a fõzõversenyre, ahol finomabbnál finomabb étkek, lecsós ételkülönlegességek kerültek a zsûri asztalára, Benke Laci bácsinak és szakácsokból álló csapatának dönteni kellett, kié a legjobb.

A hatalmas üstben közben folyamatos kavargatás mellett fõtt a finom kolbászos-rizses lecsó, melyet mindenki megkóstolhatott, amikor az elkészült.

Az Esztári Fejlõdésért Alapítvány szervezésében zajló fesztiválra kilenc mázsa, kb. 5000 adag lecsó készült és fogyott is el mind egy szálig.
Egy utcahossznyi kipakolás várta a vendégeket

A községbe jövetelkor szalmabáb várta a fesztiválra érkezõket, az utca elején szintén mutatták az irányt, hogy az idejövõ ember el ne tévedjen. Számos vásáros várta vevõit, árulta portékáit, éhen-szomjan senki sem maradt. Programokban sem volt hiány: a gyerekek a mesebirodalomban megismerkedhettek Jancsival és Juliskával, és számos más mesehõssel, légvárak, kalandpark várta õket. A bátrabbak a quadozást és a bikarodeót is kipróbálták, a kemencés udvarban kenyérlángos és pogácsa illatozott és várta kóstolóit.
Fellépõk délután és késõ este

Az utca végén lévõ kisszínpadon a Cheops együttes, a Rokkó Band, a Sugalló együttes és a Bürkös zenekar lépett fel, szórakoztatta a közönséget. Délután a nagyszínpadon a népzenei együttesek, citerások, néptáncosok, mazsorettesek adták elõ mûsoraikat, este pedig sztárvendégek jöttek. A Stihl Timbersport csapata a fûrészelés tudományát mutatta be a nézõknek több mutatvánnyal, melyekkel nagy sikert arattak.

A fiatalok kedvence, Majka és Curtis, a Bikini együttes, és a 3+2 csapata is élõ koncertjükkel jó hangulatot teremtett, a rengeteg látogató – mely nemcsak a környezõ településekrõl, hanem messzebbrõl is érkezett – fergeteges tapssal jutalmazta õket.
Fellépõk

Berettyó Néptáncegyüttes
Fõnix Néptáncegyüttes
Stihl Timbersport
Huncutkák mazsorett csoport
Cheops együttes
Rokkó Band
Sugalló együttes
Bürkös zenekar
Majka és Curtis
Instant zenekar
Next Day zenekar
The Next (Tunyogi Péter emlékzenekar)
Viki és Attila
Bikini együttes
3+2 együttes

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!