2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Tankerületi tanévnyitó CsökmõnForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-01 11:43:45
Csökmõ adott helyet idén a Berettyóújfalui Tankerület tanévnyitójának. Augusztus 30-án Tóthné Almási Zsuzsanna, a helyi Bocskai István Általános Iskola igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket az emeletes iskola udvarán.

A csökmõi diákokon, szüleiken és tanáraikon kívül most a tankerület igazgatói, intézményvezetõk és meghívott vendégek is részt vettek az ünnepségen. Jelen volt többek között Varga József Csökmõ polgármestere, Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, Pálfi Anikó, a berettyóújfalui Járási Hivatal vezetõje, Kapornai Judit, a berettyóújfalui tankerület igazgatója, Pappné Gyulai Katalin, a debreceni tankerület igazgatója.

Elõször a leendõ elsõsöket, kedves kis mûsoruk után a nyolcadikosok ajándékkal köszöntötték, majd odavezették õket a tanító nénikhez. Ezután Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere köszöntõ beszédében a köznevelés, közoktatás fejlõdésérõl, fontosságáról tett említést, és tõle tudhatták meg a résztvevõk azt is, hogy a tankerület jelenlegi tanulói létszáma 3519 fõ, akikkel összesen 437 pedagógus foglalkozik. Kihangsúlyozta, hogy idén Gáborjánban és Hencidán is újra indul az iskola, ami a helyi közösségeknek nagyon fontos, hiszen a falvak megtartó ereje nagyban függ az iskoláktól.

Megemlítette, hogy a csökmõi iskolában magas színvonalú oktatás folyik, amit a tovább tanulási és a verseny eredmények is bizonyítanak. Itt jegyezte meg a csökmõi mûvészeti iskola sikereit is, különösen a zenei oktatás eredményességét. A továbbiakban Erdei Barnabás, az iskola igazgatója szólt az ünneplõ közönséghez. Elmondta, hogy a csökmõi iskola tanulói létszáma 202 fõ, a mûvészeti oktatásra pedig az idén 101 gyermek jelentkezett. Beszámolt a nyári táborokról, úszásoktatásról, az új tanárokról, és külön szólt az elsõsökhöz és a végzõs diákokhoz is.

Az ünnepély végén egy vidám kis mûsort láthatott a közönség, amit Blágáné Roza Mária és Blága Teréz tanárnõk tanítottak be a gyerekekkel. Zárásként pedig a nyári békéscsabai ZENIT-en gyermekzenekari nívódíjat nyert Tücsökzenekar nagy sikert arató repertoárja csendült fel, Gál István karnagy vezényletével.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!