2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rezsicsökkentés: hétfõtõl olcsóbb lesz az áramForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-02 14:18:32
Szeptember elsejével további 5,7 százalékkal lesz olcsóbb az áram, így tavaly január óta már negyedével csökkent az áramdíj. Németh Szilárd a Fidesz rezsicsökkentéssel foglalkozó munkacsoportjának vezetõje megerõsítette: a lakossági rezsicsökkentés után jön az ipari rezsicsökkentés is. A politikus emlékeztetett: a lakossági fogyasztóknak a távhõ áráért októbertõl kell majd 3,3 százalékkal kevesebbet fizetniük.

Tavaly január, vagyis a rezsicsökkentés kezdete óta az áram és a távhõ ára is ötödével csökkent, a gázért pedig negyedével kell kevesebbet fizetni. Továbbá tavaly júliustól a vízdíj, a csatorna, a szemétszállítás, a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés díja is mérséklõdött, 10 százalékkal. Jövõ hétfõtõl pedig újra a villany ára csökken 5,7 százalékkal. Októbertõl a távhõ lesz olcsóbb, 3,3 százalékkal.

Az energiaárak eddigi csökkentésével sikerült elérni, hogy míg korábban európai viszonylatban a legdrágábbak között volt Magyarországon az áram és a gáz ára, mostanra a magyar fogyasztók a fizessék a legkevesebbet - közölte a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs munkacsoportjának vezetõje.

Azt a célt, hogy Európa legolcsóbb energiáját Magyarországon, tehát az Európai Unió legolcsóbb energiáját Magyarországon kapják meg a családok, hogy a szociális biztonságuk még erõsebb, még nagyobb legyen, azt gyakorlatilag sikerült elérnünk. Természetesen ezzel azonban a rezsicsökkentést nem fejeztük be – mondta Németh Szilárd, a Fidesz országgyûlési képviselõje.

Németh Szilárd megerõsítette: a lakossági rezsicsökkentés után, jön az ipari rezsicsökkentés is.

A Híradó által megkérdezett energiapiaci szakértõ korábban azt mondta: az ipari rezsicsökkentés tovább javíthatja a vállalkozások versenyképességét. Kaderják Péter szerint azonban az is csökkenthetné az ipari fogyasztók költségeit, ha hatékonyabban használnák fel az energiát, és kevesebb lenne az adminisztráció. Az energiaárak további csökkentését a kormány tervei szerint egy új állami tulajdonú, nonprofit energiaszolgáltató-holding biztosítja majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!