2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nemzetstratégiai jelentõségûnek minõsítette a kormány a Fõvárosi Gázmûvek megszerzésétForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-02 14:31:04
Nemzetstratégiai jelentõségûnek minõsítette a kormány a Fõvárosi Gázmûvek fõvárosi önkormányzati tulajdonban lévõ részesedésének az állam javára történõ megszerzését - az errõl szóló kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A rendelet szerint a kormány közérdekbõl nemzetstratégiai jelentõségû összefonódásnak minõsíti, hogy az állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ megszerzi a Fõvárosi Gázmûvek Zrt.-nek a fõvárosi önkormányzati tulajdonban lévõ 50 százalékos részesedését, plusz egy ,,A sorozatú részvényt, valamint további egy ,,B sorozatú részvényt.

A nemzetstratégiai jelentõségûnek minõsített összefonódáshoz nem kell a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérni. A Fõvárosi Gázmûvek kisebbségi részesedését, 49,83 százaléknyi tulajdoni hányadot már megvásárolta az állami tulajdonú MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. az év elején az RWE Gas International N.V.-tõl.

Ezt az összefonódást a kormány akkor szintén nemzetstratégiai jelentõségûnek minõsítette, azzal indokolva, hogy a fogyasztók megfizethetõ energiaellátása a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott célkitûzésnek megfelelõen kizárólag az állami szerepvállalás megerõsítésével, azon belül jelentõs piaci részesedéssel rendelkezõ földgázpiaci társaságokban társasági részesedés megszerzésével érhetõ el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!